[su_heading size=”19″]نسخه صوتی این مطلب با صدای میثم شعبانپور[/su_heading]
یکی از پر طرفدارترین شغل ها در دنیای کار بدون شک شغل های حوزه حسابداری و مالیه. خب این خوبه یا بد؟ هم خوبه و هم بد. خوبه برای اینکه شما با طیف وسیعی از شرکتها و صنایع مواجهید که دنبالتون هستند. اصلا صنعتی نداریم که توش حسابدار نخواد. اما بده برای اینکه چون همه از این موضوع با خبر هستن در نتیجه رقابت هم توش بسیار زیاده. اینجاست که یه رزومه خوب برای حسابدار می تونه کاری کنه کارستون. با این توضیح ما نیاز داریم بدونیم که کدوم مهارت های حسابدار در رزومه از اهمیت بالایی برخورداره.
مهارت های حسابدار در رزومه
ببینید خیلی رک و رو راست می گم. اگر فکر کردید که با نوشتن این جمله که شما می تونید سند حسابداری صادر کنید، فرش قرمزی براتون پهن میشه که ما همه چشم انتظار حضور شما در شرکتمون هستیم سخت در اشتباهید. چون کدوم حسابداره که بلد نباشه سند حسابداری صادر کنه؟ اصلا اگر یک حسابدار سند حسابداری صادر نکنه که دیگه حسابدار نیست. این پایه ای ترین کاری که هر حسابداری می تونه انجام بده. پس الکی وقت خودتون و کارفرما رو با تاکید روی این موضوعات در رزومه کاری نگیرید.
عملیات پایان سال
تفاوت حسابدار ها در جاهایی مشخص میشه که نیاز به تحلیل و مهارت ویژه هست. مثلا یکی از مهمترین موضوعاتی که در حسابداری همواره روش تاکید میشه، موضوع عملیات پایان سال هست. خب همینجا به من بگید کدوم هاتون میدونید که عملیات پایان سال در حسابداری به چه عملیاتی گفته میشه. لطفا اگر دارید به این سوال پاسخ می دید، کلی گویی نکنید. چون معنیش این میشه که شنیدید که عملیات پایان سال چیه، اما کاری در این زمینه از دستتون بر نمی آد…. خب .. چی شد؟
بله همینطوره. اگر الان جلسه مصاحبه با کارفرما بود و از شما این سوال می شد و پاسخ درستی نمی گرفت، کارتون تموم بود و باید سراغ شرکت دیگه ای می رفتید. حتی اگر با یه توضیح کلی و مناسب به این سوال پاسخ بدید، باز هم باید ریز بشید و بگید که چه کارهایی برای عملیات پایان سال انجام می دیم. همینجا یه دوره خوب در این زمینه بهتون معرفی می کنم که حتما برید و برای عملیات پایان سال در این دوره شرکت کنید.
سازمان امور مالیاتی
یکی دیگه از نکاتی که باید توی رزومه حسابدار بهش دقت کرد اشاره به موضوع های مالیاتی هست. یعنی چه؟ یعنی اینکه هر شرکتی در طی سال باید اسناد و مدارکی رو به سازمان امور مالیاتی ارائه بده که یه مجموعه اقدامت مشخصی در این خصوص همیشه انجام میشه که اون اقدامات وظیفه تیم حسابداری اون شرکته. موضوعاتی مثل گزارشهای انتهای فصل، گزارهای مرتبط با دفاتر و … از این قبیل موضوعات هستن. در رزومه تون باید در این زمینه حرف برای گفتن داشته باشید.
ارتباط با سایر سیستمها
نکته دیگه ارتباط با بخش های دیگه اون صنعت هست. یعنی چی؟ برای توضیح این مورد باید بهتون بگم که حسابداری مرکز ثقل تمام سیستم های یکپارچه در تمام سازمانها و شرکت هاست. کارش اتینه که از سایر زیر سیستم ها خوراک بگیره و رفع حاجات کنه. به این معنی که از فرۀآیندهای انبار ، فروش و خزانه ، اطلاعات می گیره و در ازاش اطلاعات مالی به وجود می آره. اگر اونها نباشن حسابداری چیزی برای عرضه نداره و انگار بودن حسابداری به بودن سایر بخشها مرتبطه. پس باید در رزومه مون بتونیم در این مورد شفاف سازی کنیم که چی بلدیم.
رزومه کاری آماده برای حسابدار
در این مطلب سعی کردیم به مهارت های حسابدار در رزومه به صورت کلی یه اشاره کنیم. در انتها هم اگه می خواید چند نمونه رزومه برای حسابدار ، رئیس حسابداری، کارشناس حسابداری و یا حتی حسابرس رو داشته باشید می تونید به فروشگاه اسکیلیتو سر بزنید و اونجا با جستجو و یا انتخاب پست مورد نظرتون چند تا رزومه خوب که تمام این نکات توش رعایت شده پیدا کنید.