[user_id]
تفاوت فروش و پخش واقعا چیه؟ برای اینکه بتونیم به این سوال درست پاسخ بدیم ابتدا باید هر کدوم رو بشناسیم و با شناختشون تفاوت ها خود به خود معلوم میشه.
[su_pullquote align=”right”]فروش[/su_pullquote]
فروش رو شاید بشه مهمترین کاری دونست که یک شرکت صنعتی انجام می ده. هر چقدر در زمینه تولید، حسابداری، بازرگانی و مدیریت قوی باشیم ، اما فروش اتفاق نیفته، باید در سازمان رو بست و رفت.
فروش تا تقریبا نزدیک به دو دهه پیش در کشور ما به شکل یک بنگاه متمرکز که انجام می شد که روشش تنها این بود که چیزی که تولید میشه در مقادیر انبوه به شرکتهای دیگه فروخته بشه تا سود خوبی دست بیاد، این روش هنوز هم انجام میشه و روش معمول بازار هست.
یعنی طبق این روش شما به عنوان یک تولید کننده تنها یک سری بنگاههای فروش بزرگ رو می شناسید که از شما با مقادیر زیاد می خرن و دیگه به بعدش که چطوری محصول شما روانه بازار میشه کاری ندارید. در این حالت اینکه چطور مغازه ها و خرده فروشی ها پر از محصول شما میشه و چطور به دست مصرف کننده می رسه هیچ ربطی به شما نداره. مزیت استفاده از این روش اینه که :
[su_box title=”چالشهای فروش عادی”]
- با جزئیات کف بازار درگیر نمی شید.
- طرف مقابل شما تنها چند شرکت بزرگ هستند که برای شما تولید پول می کنن.
- بررسی مالی در این حالت به مراتب ساده تر از روش پخشه
[/su_box]
اما در دو دهه اخیر شرکتهای تولیدی به مرور به این سمت رفتند که خودشون زمام امور فروش رو تا انتها بدست بگیرن. یعنی چی؟ یعنی اینکه اونها با چالشهایی مواجه شدند که اونها رو به سمتی برد که متکی به یک شرکت واسط نباشند . اون چالشها شبیه اینها بود:
- وابسته شدن شرکت تولید کننده و واسط فروش
- انحصاری بودن محصول برای تعداد خاصی از واسط های فروش
- واسط ها تعیین کننده گرایش بازار بودند
این دلایل می تونست منجر به این بشه که صعود یا سقوط یک شرکت تولیدی وابسته به واسط باشه و هر لحظه ممکن بود که یک سازمان تولیدی از هم فرو بپاشه. به تمام این دلایل فرآیندهای پخش به وجود اومدن.
این فرآیندها کاری که می کردن این بود که:
- به جای تحویل جنس به واسط اون رو بطور مستقیم به خرده فروش تحویل می دادن.
- به جای اعطای تخفیفات کلان به واسط برای اینکه اجن[user_id]فروش[user_id]اس رو به خرده فروشی ها بده، به خرده فروشی ها تخفیف های جزئی دادن تا اونها به مصرف کننده تحویل بدن.
- نبض بازار هم دست خودشون اومد دیگه.
و هزار تا موضوع دیگه
اما روند پخش مشکلات خاص خودش رو هم به وجود می آره. مثلا:
[su_box title=”چالش های شرکت پخش”]یک شرکت بزرگ تولیدی ممکنه درگیری مبالغ کوچیک بشه. وصول مطالبات از ۱۰۰۰ تا مشتری سخت از از ۲ تا مشتریه به جای اینکه یه یا چند تریلی بار بره یک جا باید ۵۰۰ تا بار کوچیک بره به ۵۰۰ جای مختلف پیگیری فروش ، ویزیت و وصول توی حالت پخش سخت تر از یک شرکت تولیدیه[/su_box]
حالا که تفاوت فروش و فروش مویرگی رو فهمیدیم، شما بگید کدوم بهتره؟ واقعیتش اینه که نمیشه دقیقا گفت که کدوم بهتره. هر شرکت یا سازمانی داستان خودش رو داره و شرایط مالی ، کسب و کار و درآمدیه که تعیین می کنه چه قدمی چطور برداشته بشه
[su_box title=”رزومه برای یک شرکت پخش”]از اونجایی که معمولا شرکتهای پخش برای مواجه درست با این موضوعات دنبال نیروهای خاصی می گردند، برای ورود به چنین شرکتهایی باید توانایی های مرتبط با اونها رو داشته باشید. در انتها در صورت اینکه دوست دارید بدونید که یک سرپرست و یا کارشناس پخش باید چه رزومه ای داشته باشه پیشنهاد می کنم به این محصول نگاهی بندازید.[/su_box]
برای کسب اطلاعات بیشتر پیشنهاد می کنم به این آدرس سری بزنید.